Homemade-do it yourself almás-fahéjas joghurt á la senoríta Esperanza (^^,):
Először is meghámozol 3 szép nagy darab almát. Aztán megmosod, hogy tiszta legyen. Megfogod felkockázod, akkorára amekkorára te akarod. Beledobod a teflonos (!) serpenyőbe. Ha nincs teflonos serpenyőd, akkor jól megszívtad. Szóval két percig hagyd a serpenyőben, néha azért kevergesd meg. Rákanalazol 3 evőkanál mézet, ezután összekevered és vársz egy percig. Hozzáadod ízlés szerint a fahéjat. Értelemszerűen összekevered megint, és vársz egy kicsit míg az ízek összeérnek xD. Aztán megfogod a serpenyőt, kiveszed belőle a cuccost, egy másik tálkába beleteszed.
Ha türelmetlen bélpokol vagy, akkor tedd a mélyhűtőbe és hagyd ott fél órára. Ha nem vagy még annyira éhes, akkor vársz fél napot míg kihűl :D.
Ha már hideg (nem, nem szobahőmérsékletű és nem is tűzforró, hanem hideg) akkor szépen magadhoz veszel egy Danone natúr joghurtot és szépen belebaszod, vagyis akarom mondani belekanalazod az almás-fahéjas cuccost. Ha kis ínyenc bélpokol vagy, és ezek mellett még édesszájú is, akkor még a joghurtba is tehetsz mézet.
Mivel mindjárt itt a nyár, a fagyihegyek és a kelyhek meg a szerdai cukrászda időszaka, ezért ha nem akarsz felszedni 10 kilót, mint ahogy azt egyik osztálytársunk is megtette tavaly nyáron, akkor a joghurtot beleteszed a mélyhűtőbe, előtte persze beleszúrsz vmit, hogy később vhogy megehesd. Így elkerülheted a plusz kilókat, persze csak akkor ha nem teszel be fél kiló mézet.
Jó étvágyat mindenkinek.
u.i.: akinek nincsen teflonos serpenyője, annak még jó mosogatást is szeretnék kívánni (^^,)
senoríta Esperanza